НОВИНИ

Разпитаха свидетели по делото за рухналата сграда на столичната ул. "Алабин"

Софийският градски съд изслуша петима свидетели по делото за рухналата сграда на улица "Алабин", където през 2006-а година загинаха две жени. След изслушването на всички свидетели и вещи лица трябва да стане ясно дали работниците, които са ремонтирали сградата, са бутали стени и това да е довело до рухването на сградата.

bnt avatar logo
от Сергей Тодоров
17:43, 15.11.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Пред съда се явиха геодезист и пожарникари, пристигнали на мястото след инцидента, както и бивш наемател на жилищната сграда. Пожарникарите са видели на мястото на инцидента метални греди, които са били нарязани след падането на постройката. Наемателят на апартамент от сградата пък заяви, че е имало ремонт, при който са премахвани всички дървени елементи. Два часа преди срутването на сградата геодезистът не е забелязял разрушени стени, но е видял камион със строителни отпадъци пред къщата и количка, пълна с изкъртена мазилка.

Иван Иванов – геодезист и свидетел по делото
"Мазилка. Да, имаше в нея пълна парчета мазилка на единия от етажите, оставена на площадката."

"От това може ли да се прави някакво предположение, че е имало някаква строителна дейност?"

Иван Иванов – геодезист и свидетел по делото
"Мазилката не е конструктивен елемент. Може да са я сваляли някъде. Откъда да е дошла. Тя я някъде от стени сваляна, ама не е моя работа да решавам дали..."

Съдът ще призове като свидетел и президента на фирмата, ангажирана с разчистването на останките от рухналата сграда. Общо по делото трябва да бъдат изслушани 40 свидетели. Следващото заседание е на 21-ви декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Димитров: Бюджет 2017 е прекалено рестриктивен
Пламен Димитров: Бюджет 2017 е прекалено рестриктивен
Да подготвим автомобила за зимата
Да подготвим автомобила за зимата