НОВИНИ

Разследването на мокрите заради наследството от Америка

За пореден път животът ни напомни, че е по-голям сценарист от всички. Следващата история е като от криминален роман. Пловдивският окръжен съд остави в ареста 66-годишната Иванка Ройдова. Тя е обвинена в опит за отвличане на брат й и поръчителство на шест убийства от фамилията заради наследство от Америка. Ройдова отрече обвиненията.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
19:49, 25.03.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Според покуратурата Иванка е платила 3 000 лева на полицай под прикритие, който й се представил за адвокат. На него дала указания как да убие брат й и наследниците му на Гергьовден, тъй като тя била изключена от завещаните милионите от баща им, натрупани в Америка. В съдебната зала обаче обвиняемата изтъкна, че е знаела за последното завещание, с което баща й оставя цялото си имущество на своята болногледачка, която се възползвала от заболяването на баща й в последните години от живота му.

Иванка Ройдова: Това е жена българка,която живее в Америка - неговата гледачка Нели Бързакова, мога да кажа и името й ще призова фирма адвокатска, която да заведе дело. Разберете го - това е една постановка и наистина става въпрос за пари да ми затворят устата да не си търся наследството.

Прокурорът поиска задържане под стража за Иванк Ройдова, защото можела да извърши друго престъпление или да избяга от страната.

Иван Спиров, прокурор: Тя е заявила на служителя под прикритие да отвлече брат й и да го накара да подпише подготвяния договор.

Иванка: Такъв разговор за убийство няма между нас. Аз не съм наследник на брат ми той си има достатъчно наследници

След закрито съвещание, продължило час, съда остави в арест на 66-годишната жена.

Йордан Давчев, адвокат на Иванка Ройдова: Ще обжалваме разбира се, знаете, че не се коментира съдебно решение,съдът каза каквото имаше с решението си,а ние ще кажем с жалбата си.

Ройдова ще застане отново пред съда в четвъртък, за да обжалва ареста си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът: Истинският проблем очаквам да дойде от Гърция
Премиерът: Истинският проблем очаквам да дойде от Гърция
Лили Иванова пред БНТ: Не прощавам, но и не отмъщавам
Лили Иванова пред БНТ: Не прощавам, но и не отмъщавам