НОВИНИ

Разследват инцидента на АМ "Хемус", при който загинаха двама работници

Досъдебно производство за тежка трудова злополука, при която са загинали двама работници, ръководи Окръжната прокуратура в Търговище. Производството е образувано по член 123 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.

разследват инцидента хемус загинаха двама работници
bnt avatar logo
от БНТ
11:04, 17.02.2020
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

В събота около 10,30 ч. е подаден сигнал в полицията за инцидент на изграждащия се виадукт, част от автомагистрала „Хемус“. По време на изливане на бетон на колона се е срутил кофражът. Двамата работници – на 42 и 55 години, падат от потрошеното скеле от височина повече от 15 метра. Мъжете, които са от село Врани кон и от Върбица, загинали на място.

Веднага на мястото на тежката трудова злополука е отишъл окръжният прокурор на Търговище, полиция и екип от Инспекцията по труда. Резултатите от проверката на правилата за безопасност на труда, която е извършена от служителите на Инспекцията по труда, ще бъдат приобщени към образуваното досъдебно производство от компетентността на Окръжната прокуратура в Търговище.

Назначена е строително-техническа експертиза, която ще установи причините за срутването на кофража, довел до смъртта на двамата работници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елтън Джон изгуби гласа си по време на концерт в Нова Зеландия
Елтън Джон изгуби гласа си по време на концерт в Нова Зеландия
Захариева кацна в Брюксел от четвъртия път заради турбуленция
Захариева кацна в Брюксел от четвъртия път заради турбуленция