НОВИНИ

Извънреден брифинг на МВР за инцидента в столичния квартал "Ботунец"

Продължава разследването на инцидента в софийския квартал "Ботунец", при който след битов скандал пострадаха 8 души. И днес ще има разпити на пострадалите.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
08:10, 03.06.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

В сряда вечерта група роми празнували излизането от ареста на свой приятел и вдигали шум в блок в квартала. Техни съседи подали сигнал до полицията и им направили забележка заради късния час.

Хората организираха шествие с настояване за мир и спокойствие. Те са недоволни от бавната реакция на служителите на реда. Тази сутрин кметът на район "Кремиковци" и шефа на 5-то районно управление дадоха извънреден брифинт по случая.

комисар Николай Василев - началник на 5-то РУП: От доста голямото количество изпит алкохол са нападнати хората, които са направили забелжката и от там нататък се е развил конфликта. До момента няма задържани за инцидента. Вчера сме разпитали 8 души, които са пострадали и днес продължаваме с разпитите. Има телесни повреди, които тепърва ще бъдат установени, защото трябва да видим съдебно-медицинските експертизи, които ще бъдат направени днес. Има дете, което е с охлузвания - 13-годишно момиченце.
Ивайло Панев - кмет на район „Кремиковци": Не мога да твърдя, че се повтаря ситуацията в кв. "Орландовци". Това са лица, които са частни наематели. Районът е характеран с това, че ако има различни етноси в България, тук в района всички са представени и те съжителстват доста добре от много години. Затова протестите бяха масови и включваха участници от всички етноси. Този инцидент не е етнически...
;

Вижте целият брифинг на комисар Николай Василев и Ивайло Панев!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пол Райън подкрепи кандидатурата на Доналд Тръмп за президент
Пол Райън подкрепи кандидатурата на Доналд Тръмп за президент
Президентът на Косово Хашим Тачи специално пред БНТ
Президентът на Косово Хашим Тачи специално пред БНТ