36-годишен русенец беше открит мъртъв в сградата на китайското посолство в белгийската столица. По информация на Интерпол - Брюксел Искрен Йорданов се е самоубил. Роднините му обаче са категорични, че това е невъзможно. Съмняват се, че става въпрос за убийство, защото днес едва 8 дни след смъртта му, получили информация къде се намира тялото му.

Искрен Йорданов от няколко години работи в Германия. Майка му казва, че той бил в белгийската столица за ден на гости на приятелка. За последно се е чули по телефона на 15 септември.

Елка Дочева - майка на Искрен Йорданов: В неделя беше много притеснен, и ми каза: „Майко, имам страшно голям проблем с едни пакистанци, не знам дали ще успея да се прибера в България. Не знам, ще ме …" И това беше последното, нищо повече. И телефонът изключи.

Роднините научили за смъртта му на 20 септември или 3 дни след като тялото му е открито, по информация на Интерпол, в китайското посолство в Брюксел. Майката казва, че синът ѝ някога е вземал наркотици, но от 7 години бил чист. И е категорична, че някой друг е посегнал на живота му.

Елка Дочева - майка на Искрен Йорданов: Даже и не казват по какъв начин е самоубийството. Един път казват обесен, един път - свръхдоза. Нищо, нищо конкретно.

Роднините едва днес научили от консулската служба къде е тялото на Искрен. Оттам казаха, че имат известни съмнения за мястото на смъртта, заради разминаване в адресите и ще очакват потвърждение от местните власти.

Малин Месалски - завеждащ консулската служба в посолството в Брюксел: Улицата, на която се казва, че е посолството и на която е обявена смъртта, а когато го чукнете в интернет и погледнете къде се намира то, ще видите, че те са на две различни места.

От Консулската служба са уведомили семейството на Искрен, че трябва да приберат тялото му по най-бързия начин.

Елка Дочева - майка на Искрен Йорданов: И не знам как ще го приберем въобще. Ако ли не - ще бъде погребано там и никога няма да го видя.

От Консулството заявиха, че са готови да окажат всякакво съдействие на роднините.