Българските власти съдействат по разследването на тежко престъпление, извършено във Великобритания, съобщиха от МВР. На 13 януари т.г. в дома му в Лондон, е открито безжизненото тяло на 60-годишен български гражданин. Веднага, след като е установено, че по тялото има следи от насилие, в Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" е получена информация от задграничния представител на МВР във Великобритания.

© Архив/БГНЕС

Посолството ни в Лондон и българските власти сътрудничат активно на разследването. Според първоначалната информация, в кръга от заподозрени за извършеното тежко криминално престъпление е друг български гражданин. Работната теза на британската полиция е, че престъплението е извършено на 12 януари.

По линия на полицейския международен обмен Министерството на вътрешните работи проведе допълнителни оперативни действия, свързани със заподозрения. От българска страна е предоставена наличната информация, поискана от водещия разследването.

Установено е, че у нас мъжът е известен с множество криминални прояви за кражби и наркотици, срещу него е имало 19 заявителски материала.

Българин е открит мъртъв в дома си в Лондон

Българин е открит мъртъв в дома си в Лондон

Българин е открит мъртъв в дома си в Лондон, съобщава вестник "Дейли мейл". Тялото е открито в понеделник. Установено е, че мъжът е починал от множест...