НОВИНИ

Политически реакции за обръщението на президента Плевнелиев

Депутати от повечето парламентарни групи благодариха на президента за инициираните от него политически консултации. Те обявиха, че по важни теми са успели да постигнат консенсус и да приемат важни закони. От БСП - лява България и Атака отказаха да участват в дебатите по обръщението на президента, заради отхвърленото предложение те да бъдат пряко излъчени по БНТ и БНР.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
18:53, 18.03.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Според ГЕРБ, политиците не трябва да се фиксират в предстоящите президентски избори, а в ежедневните проблеми, които трябва да се решават за развитието на страната.Президентското обръщение според тях е допринася за правилния тон в политиката.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: И тези лични нападки, които имаме в последните няколко дни, повярвайте местните хора не ги интересува това. Местните хора ги интересува това дали има държавници, които да правят национална политика, дали има държавници, които ще допринесат да не се случи това, което може да съсипе всичко, което имат.

След заявеното от президента, от Патриотичния фронт смятат, че сега предстои да се обединят около ясна концепция за решаването на демографския проблем.

Красимир Каракачанов - съпредседател на ПГ на Патриотичния фронт: Защото тук в тази зала няма опозиция, няма управляващи, когато говорим за национални интереси. Когато говорим за нацията, за бъдещето на България би следвало да сложим партийния си егоизъм, партийните си амбицийки в задния джоб.

Заради отбелязания от президента напредък по енергийната ефективност от ДПС използваха метафора.

Мустафа Карадайъ - съпредседател на ПГ на ДПС: Може би всички ние трябва да положим максимални усилия да има по-голяма енергийна ефективност в дейността на Народното събрание, с която да приемем онези важни и нужни нормативни актове и законови рамки, в които изпълнителната власт да бъде полезна на гражданите.

От БДЦ и АБВ намират за важно търсенето на единение от държавния глава.

Росен Петров - депутат от ПГ на БДЦ: Националният идеал днес е всички български граждани да живеят просто по-добре.
Мариана Тодорова - говорител на ПГ на АБВ: Приветстваме консенсусния диалог, приветстваме търсенето на решения, приветстваме търсенето на единение и помирение и благодарим на президента за днешното обръщение.

След всичко казано, остава депутатите да покажат доколко могат да бъдат единни на за реализиране на очертаните приоритети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба Мегалити, езически светилища и приемствеността им в християнството
Изложба "Мегалити, езически светилища и приемствеността им в християнството"
Салах Абдеслам е заловен при спецоперацията в Брюксел (ГАЛЕРИЯ + ВИДЕО)
Салах Абдеслам е заловен при спецоперацията в Брюксел (ГАЛЕРИЯ + ВИДЕО)