НОВИНИ

Реакции на БСП и ГЕРБ след оставката на зам.-кмета Евгени Крусев

Оставката на Евгени Крусев като зам.-кмет е опит да се спаси кмета на София - коментираха от столичната организация на БСП. Те определят Крусев като буфер. В отговор от ГЕРБ - София заявиха, че категорично застават зад кмета Йорданка Фандъкова.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова Тихомир Игнатов
15:26, 04.12.2018
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Калоян Паргов каза, че се съмнява оставката на Крусев да е била негово лично решение, както се съмнява и че всяка една оставка в ГЕРБ в последните 10 години, включително и тези на министрите, е била само лично решение.

Според Паргов оставката на един зам.- кмет няма да реши проблемите, защото отговорността за назначаването му носи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Той припомни, че когато тя е предложила Крусев за поста, от БСП са поставили въпроса за експертизата на един 28- годишен зам.-кмет в ключов ресор като транспорта.

Калоян Паргов, председател на Градския съвет на БСП: Това е провал и в кадровата политика на ГЕРБ. И няма как да бъдем убедени, че едно 28-годишно момче ще носи отговорност за толкова милиони, за такива проекти и някой ще се скрие зад гърба му. Пак ще повторя - шах на пешката не означава, че царицата ще се спаси.

Идва време, когато царицата трябва да излезе напред и да поеме отговорност, заключи Паргов.

От ГЕРБ заявиха, че подкрепят и твърдо застават зад кмета Фандъкова. На въпрос дали застават зад Евгени Крусев, от партията казаха, че той не е техен член и че решението за оставката е лично.

Цветомир Паунов, областен координатор на ГЕРБ - София: Той беше привлечен в екипа на госпожа Фандъкова като експерт, като един млад човек, който има професионален опит, въпреки че според колегите от БСП явно всяка една възраст, която е под историята на тяхната партия се счита за някакъв недостатък.

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" ще продължи независимо от оставката, а общината ще продължи да съдейства на прокуратурата, за да се установи има ли закононарушения.

И двете партии коментираха днес и проблема с мръсния въздух. БСП предлага парите от данъка на старите автомобили да се използват за инсталации на комините за пречистване на въздуха, а ГЕРБ - да се криминализира горенето на нерегламентирани отпадъци. От ГЕРБ - София казаха още, че на гражданите се подава актуална, експертна информация за въздуха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънците харчат най-много пари за храна в целия ЕС
Румънците харчат най-много пари за храна в целия ЕС
Повдигнаха обвинение на задържания с оръжие в сградата на президентството
Повдигнаха обвинение на задържания с оръжие в сградата на президентството