НОВИНИ

Възстановена е работата на Европейския парламент в Страсбург

Заради нападението часове наред европейските депутати останаха блокирани в сградата на Европейския парламент в Страсбург, където тече последната парламентарна сесия за годината. Очаква се днес евродепутати да продължат работата си. Предвидено е в Европейския парламент да бъде връчена Наградата за свобода на мисълта "Сахаров". Повече за реакциите на европейските институции за нападението в Страсбург от Десислава Апостолова.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
12:11, 12.12.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Работата на сесията на ЕП в Страсбург беше възстановена. Председателят на ЕП Антонио Таяни в кратка реч пред колегите си каза, че това е единственият начин ЕП да заяви своята позиция, която е срещу насилието и терора. Според Таяни Страсбург е град символ на мира, който се намира на границата на Франция и Германия -именно за това е бил избран за седалище на ЕП.

В 13.00 часа българско време ще има и минута мълчание в памет на жертвите. Снощи голяма част от евродепутатите са прекарали в сградата на европарламента, защото не са успели да се приберат по хотелите си.

Всички европейски институции изразиха солидарността си с Франция. Веднага реагираха председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейския съвет Доналд Туск, както и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

"Всички ние сме с Франция", това беше основното послание. И разбира се всички се надяват нападателят скоро да бъде заловен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Строителите излязоха на мирен протест в София
​Строителите излязоха на мирен протест в София
Германия и Франция издирват в тясно сътрудничество нападателя от Страсбург
Германия и Франция издирват в тясно сътрудничество нападателя от Страсбург