НОВИНИ

Депутатките, нападнати от Тръмп искат импийчмънт на президента

Остри реакции в Съединените щати и по света след ксенофобски публикации на Доналд Тръмп. Четирите американски депутатки, които бяха нападнати в Туитър от американския президент, дадоха обща пресконференция.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
10:28, 16.07.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Представителките на Демократическата партия с малцинствен произход заявиха, че Доналд Тръмп е предприел расистка атака срещу тях и че му липсват качества, необходими за изпълнение на президентските задължения. Беше поискано и задействане на процедура по импийчмънт срещу Тръмп.

Рашида Тлаиб, депутат от Демократическата партия: Много членове на Конгреса призоваха за импийчмънт заради неговото незачитане и неуважение на конституцията. Приканвам да бъде задействана процедурата.
;

Според четирите депутатки нападките на президента имат за цел да отклонят вниманието от истинските проблеми на американците.

По-рано Доналд Тръмп прикани цветнокожите представителки в Конгреса да се върнат в страните, от които първоначално са дошли, вместо да критикуват Съединените щати.

Думите му предизвикаха остра реакция и сред някои световни лидери като австралийския премиер Джасинда Ардърн и канадския ѝ колега Джъстин Трюдо. Във Великобритания остро реагираха и Тереза Мей, и двамата кандидати за неин наследник Борис Джонсън и Джереми Хънт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Чобанов: Грешките при Ларгото са още на ниво проектиране
Тодор Чобанов: Грешките при "Ларгото" са още на ниво проектиране
Обстрел по международната база в Кандахар, няма пострадали българи
Обстрел по международната база в Кандахар, няма пострадали българи