НОВИНИ

​Ниска избирателна активност на референдума за парка "Бедечка"

Референдумът за парка "Бедечка" протича при ниска избирателна активност. Към 10:00 часа тя е малко над 3%. Изборният ден протича спокойно, като няма нито една жалба, нито от природозащитниците, нито от собственици. Жителите на общината решават дали "Бедечка" да остане парк, или да бъде застроен. Защитниците на парка настояват той да остане зелена площ. Собствениците на имоти искат да строят върху частната си собственост.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
12:27, 18.06.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Гласуването ще продължи до 20:00 часа като, ако има хора и по-късно, с решение на ЦИК, може да бъде удължен до 21:00 часа. Резултатите ще станат ясни късно тази вечер.

Близо 50 000 гласа са нужни, за да бъде задължителен референдумът. Толкова са гласувалите на последните избори. Повече от половината от тях трябва да отговорят с да или не, но кметът Живко Тодоров каза, че ще се съобрази с мнението на хората въпреки резултата.

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора: Веднага след резултата от референдума ще разговарям с премиера, за да търсим различни варианти, защото мисля, че може да има обезщетяване и с държавни имоти. Има, разбира се, и други варианти за преправяне на плановете, на общия устройствен план, на подробния устройствен план, така че да намерим едно оптимално решение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЮНЕСКО одобри четири български номинации за биосферни резервати
ЮНЕСКО одобри четири български номинации за биосферни резервати
Очаква се още по-слаба избирателна активност във Франция
Очаква се още по-слаба избирателна активност във Франция