НОВИНИ

Реформаторският блок издигна Трайчо Трайков за кандидат-президент

Ясни са още две двойки, които ще участват в президентската надпревара. Реформаторският блок официално издигна кандидатурите на Трайчо Трайков за президент и на генерал Съби Събев за вицепрезидент. Те бяха утвърдени с три четвърти от гласовете на заседание на Изпълнителния съвет на блока. От СДС и днес предложиха да бъде обсъдена и номинацията на Гроздан Караджов, но заявиха, че приемат решението на повечето партии в блока за подкрепа на Трайчо Трайков.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:43, 08.09.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Реформаторите влязоха в синята централа с две различни позиции.

Божидар Лукарски - председател на СДС: Гроздан Караджов излиза и в анкетите в ДСБ, и в СДС с по-добра подкрепа от Трайчо Трайков.
Въпрос: С какво Трайчо Трайков според вас е по-добър от Гроздан Караджов?
Радан Кънев - председател на ДСБ: С това, че успя да обедини гласовете на председателите на партиите миналата седмица.

В крайна сметка мнозинството в Изпълнителния съвет окончателно реши да номинира Трайчо Трайков и Съби Събев.

Иван Иванов - депутат от РБ: Днес вече официално имаме бял дим, ако мога така да се изразя и имаме кандидат-президентска двойка.
Божидар Лукарски: СДС се съобразява с решението на Изпълнителния съвет и ние ще работим като партия и като структури за тази кандидат-президентска двойка.

Трайчо Трайков се надява да се класира за балотаж.

Трайчо Трайков - кандидат за президент на Реформаторския блок: На балотажа смятам да гласувам за себе си. И Конрад Аденауер е избран за президент, гласувайки за себе си. В България има достатъчно много хора, които искат България да бъде демократична страна с върховенство на закона и на правовия ред, не диктаторска, автократична източна империя или нещо друго, които искат България да принадлежи в организациите на западния свят и на свободния свят и които искат в България единствените фили да са българофили.

Трайков посочи, че разчита на подкрепата на целия Реформаторски блок, че излиза с честна оферта към избирателя и обещава на всички, които се чувстват демократи, патриоти и евроатлантици да имат своя кандидат за президент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грамотни ли сме?
Грамотни ли сме?
Дневниците на Балтазар” написани от Атанас Хранов
"Дневниците на Балтазар” написани от Атанас Хранов