Реформаторският блок продължава без ДСБ

Партиите от Реформаторския блок /РБ/ са преподписали споразумение с волята да продължат заедно напред независимо от всички катаклизми. Това обяви председателят на СДС Божидар Лукарски пред журналисти след заседание на изпълнителния съвет на Блока. Той отбеляза, че ДСБ са били поканени да присъстват на изпълнителния съвет, но не са се отзовали.

от БТА
преди 3 години
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Реформаторският блок продължава без ДСБ

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева посочи, че споразумението няма срок, но е много важно за реформаторите, за да покажат, че това е силен, жизнен проект, който избори след избори се държи "изключително устойчиво" въпреки трудности, които са имали вътре в Блока. Тези проблеми никога не са поставяли под въпрос нашата цел - силно, дясно представителство и силно партньорство в рамките на европейските народни партии, каза тя.

Кунева обясни, че споразумението е отворено и за индивидуално членство и може да бъде подписано от всеки, който желае в следващите три месеца. По думите й министър Петър Москов ще го подпише, а то е вече подкрепено от проф. Тодор Танев, представител на Гражданската част от РБ. Тя призова колегите си от ДСБ също да се присъединят.

Божидар Лукарски заяви, че на изпълнителния съвет реформаторите отново са се обединили в подкрепа на десния кандидат за президент Цецка Цачева и призовават симпатизантите си да я подкрепят. Това е първостепенна задача не само за РБ, но и за България, посочи той. Кунева също призова за подкрепа на десния кандидат.

Меглена Кунева посочи, че РБ са готови за предсрочни парламентарни избори. Те не са желателен резултат, но когато трябва да се проведат, ние ще участваме и ще ги спечелим, заяви тя.

Топ 24
Най-четени