НОВИНИ

Реформаторският блок остава в управлението

ДСБ напусна заседанието и заявиха, че запазват позицията си. Заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок в централата на СДС на улица "Раковски" 134 продължи два часа и половина.

bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 15.12.2015 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

До решението се стигна след около близо три часа заседание на Изпълнителния съвет на блока, в което участваха председателите на политическите формации и петимата министри, излъчени от десните.

Председателят на ДСБ Радан Кънев и неговият заместник Атанас Атанасов си тръгнаха от срещата без коментар, а Божидар Лукарски, Меглена Кунева, Корман Исмаилов, Николай Ненчев и Борислав Великов прочетоха декларацията пред медиите и отказаха да отговарят на въпроси.

Освен, че РБ потвърждава участието си в управляващата коалиция, се посочва, че ДСБ запазва вече изразената си позиция. Още днес започват разговори с ГЕРБ за преглед и оценка на постигнатото и актуализация на споразумението с времеви график на неговото изпълнение.

Вчера председателят на ДБГ Меглена Кунева съобщи, че нейната партия подготвя и ще предложи декларация на останалите в РБ в подкрепа на правителството, но в нея има шестмесечен срок, в който трябва да има конкретни резултати в няколко приоритетни области.

РБ след днешното заседание на Изпълнителния съвет препотвърди подкрепата си за министрите, излъчени от блока.

Обезпокоени сме от липсата на единодействие в рамките на управляващата коалиция по знакови реформаторски политики като съдебната реформа и антикорупционното законодателство, отбелязват в декларацията си Реформаторите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди
Посещението на министър-председателя на Турция в София (Live Feed)
Посещението на министър-председателя на Турция в София (Live Feed)