НОВИНИ

Регата "Бриз Пролет" събира елита на спортното ветроходство

Регатата „Бриз Пролет“ 2018 събра за първия старт за сезона детските и олимпийските класове във ветроходството. Надпреварата започна днес в акваторията на Варненското езеро пред базата на спортен клуб „Черно море Бриз“. В 38 издание на състезанието участват отбори от 15 клуба от България, Румъния и Украйна.

bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 06.04.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

12 гонки в три състезателни дни - така ще премине регатата, която е част от спортния календар на Българската федерация по ветроходство и е валидна за ранглистата на отделните класове.

Даниел Николов -треньор към СК „Черно море Бриз“: Има над 100 състезатели в тази регата. В седем класа ще се проведе тя, като започнем от най-малките в оптимиса, минем през кадета, Лазер 4-7, Лазер радиал, стандарт, така и класа фин и 470, които са олимпийски класове.

Преди началото на гонките министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи, че 160 хиляди лева ще бъдат отпуснати за реконструкция на базата на спортен клуб „Черно море Бриз“.

Красен Кралев- министър на младежта и спорта: Има толкова много деца, които да работят тук и да ползват услугите на базата и съоръженията. Има нужда от сериозно възстановяване, така че с удоволствие като част от нашата програма за обновяване на спортната инфраструктура включихме и този проект.

Регатата “Бриз Пролет“ 2018 приключва с последната гонка на състезателите в неделя от 15 часа. Веднага след това ветроходците започват активна подготовка за следващото голямо събитие. За първи път Варна ще приеме кръг от европейската купа в клас“Лазер“, който ще се проведе от осми до десети юни в акваторията на Варненския залив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външните министри от ЕС ще обсъдят случая с отравянето на Скрипал
Външните министри от ЕС ще обсъдят случая с отравянето на Скрипал
Поклонническият туризъм става все по-популярен
Поклонническият туризъм става все по-популярен