Регионалната библиотека „Димитър Талев" в Благоевград обогатява фонда си със стотици нови заглавия. Библиотеката спечели проект на културното министерство за закупуване на книги, който е на стойност 22 000 лева.

Благоевград

Благоевградската библотека е най-голямата в Югозападна България и разполага с над 400 хиляди тома литература. А до дни ще пристигат и новите заглавия.

Мария Мечкарска, библиотекар: Заглавията са наистина доста, като сме обхванали абсолютно всички сфери и интереси и новото, което излиза.

Броят на читателите също се увеличава, както и интересът към българските автори.

Мария Мечкарска, библиотекар: През последните месеци за наша радост книгите, които най-много се търсят са на български автори и това е „Чамкория" и „Живот в скалите" на Мария Лалева. Все повече младите хора търсят книги са самоусъвършенстването, просто четат. В сферата на икономиката имаме не малко такива, както и от психологична гледна точка. За здравето се интересуват.

Книгите са прозорец към света. Човек не може да отиде навсякъде, но може да получи информация от тях за обичаи, за нрави, за характерните особености на самите жители на дадена страна. Има много интересни книги и си заслужава да се чете.

На 25 октомври по случай 66-тата годишнина от създаването на библиотеката в Благоевград читателите ще могат да си направят годишен абонамент на половин цена - 5 лв. за възрастни и 2 лв. за пенсионери.