НОВИНИ

Регистрираните частни стопани ще бъдат обезщетени

Регистрираните частни стопани, които отглеждат прасета, ще бъдат обезщетени до месец след унищожаването им. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ зам.-министърът на земеделието Янко Иванов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:32, 07.08.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Зам.-министър Иванов заяви, че първите получени от ЕС средства в размер на почти 3 млн. евро ще бъдат дадени за компенсация на първите индустриални ферми, които бяха унищожени заради вируса. България обаче ще поиска още средства от Брюксел. Той съобщи, че през октомври проверка на Европейската комисия ще пристигне в България, за да оцени изпълнението на мерките, предприети от българските власти.

Янко Иванов, зам.-министър на земеделието, горите и храните: Всеки, който има регистрирано стопанство, няма причина за притеснение. Ние ще му дадем обезщетение.

Иванов обаче посочи, че мнозина стопани не са регистрирали животните си поради незнание или пренебрегвайки законовите изисквания.

Обсъжда се финансово подпомагане на тези стопани, за да се подпомогне почистването на техните дворове.

Янко Иванов, зам.-министър на земеделието, горите и храните: Това, в което не успяхме е редуцирането на популацията на диви животни, която, за голямо съжаление, е с доста плътна концентрация в районите с индустриални ферми. Не успяхме и със стопанствата в личните дворове, които също, на много места, са без никакви мерки за сигурност.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова: Всички стопани на прасета трябва да бъдат обезщетени
Мая Манолова: Всички стопани на прасета трябва да бъдат обезщетени
Ограбиха монетния двор в Мексико
Ограбиха монетния двор в Мексико