НОВИНИ

Река Сена преля заради силните дъждове

Река Сена излезе от коритото си в Париж днес. Наводнения потопиха под вода или заплашват градове и по-малки населени места из цяла Франция, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:10, 01.06.2016
Чете се за: 00:41 мин.
По света
река сена преля заради силните дъждове

Парижкото кметство затвори за движение пътни артерии по крайбрежието на Сена от източната част на столицата, известна като Левия бряг, чак до западния градски район, където е Айфеловата кула, след като равнището на водите на реката се покачи с 4,3 м над нормата.

Градската управа предупреди местните жители и гостите на града да бъдат бдителни, когато са по крайбрежните места, и заявиха, че наднормените нива на водите на Сена се очаква да се запазят до петък.

Необичайно силните дъждове през последните дни в цяла Франция предизвикаха непредвидени забавяния на срещите от Откритото първенство на Франция по тенис и станаха причина за евакуацията на два затвора, както и за неудобство за туристите в Париж.

Аварийно-спасителните служби са извършили над 8000 спасителни операции през последните два дни по целия периметър от белгийската граница до Бургундия на юг, заяви френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов.

Няма данни за жертви.

Президентът Франсоа Оланд е изказал подкрепата си за пострадалите от наводненията на заседание на кабинета, заяви правителственият говорител Стефан льо Фол.

След заседанието Казньов призова пред репортери за бдителност и посочи, че правителството полага усилия да предпази пострадалите от наводненията и обещава да поеме разходите по дейностите за спасяване и почистване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швейцария откри най-дългия жп тунел в света
Швейцария откри най-дългия жп тунел в света
Над 2000 индийци заразени със СПИН за 17 месеца
Над 2000 индийци заразени със СПИН за 17 месеца