НОВИНИ

​Рекордни проливни дъждове и наводнения в австралийския щат Куинсланд

Докато голяма част от Австралия е обхваната от рекордни горещини и суша, източният щат Куинслад беше засегнат от проливни дъждове и тежки наводнения, като синоптиците описаха метеорологичните условия като „нещо, случващо се веднъж на един век“, съобщава Ройтерс.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:07, 02.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:28 мин.
По света

На много места в щата е издадено предупреждение за проливни дъждове и очаквани нови наводнения. Няколко реки излязоха от коритата си. Заради големи приливни вълни край крайбрежното градче Таунсвил около 1000 домакинства трябваше да бъдат евакуирани.

Над района е паднало само за денонощие количество дъжд, характерно за месец валежи. Жителите на Куинсланд бяха посъветвани да са изключително внимателни, когато шофират, тъй като някои пътища в щата са изцяло под вода.


А леденото време в Съединените щати продължава да създава затруднения. По последни данни повече от 95 процента от езерото Мичиган е замръзнало. Заради студа са отменени учебните часове, както и много полети. Въпреки усилията на местните власти да осигурят подслон на бездомните и хората в риск, студът взе най-малко 17 жертви. От утре температурите започват да се покачват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В САЩ отбелязват Деня на мармота
В САЩ отбелязват Деня на мармота
​Елтън Джон: Спирам с турнетата, за да се отдам на семейството
​Елтън Джон: Спирам с турнетата, за да се отдам на семейството