НОВИНИ

Рекордно количество наркотици задържаха на "Дунав мост" при Русе ​

Рекордно количество наркотици за последните пет години задържаха митническите служители на "Дунав мост" при Русе. Те са открили в микробус с българска регистрация 93 килограма хероин за над 3 милиона и 600 хиляди лева. 56-годишният шофьор е задържан за 72 часа. С подробности по темата - вижте прякото включване от Даниела Димитрова.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
18:11, 18.11.2019
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Рекордната пратка хероин е превозвана от 56-годишен българин. Той е пътувал от Южна България. Микробусът е бил празен, но митничарите на "Дунав мост" забелязали, че подът му е преправен. При щателната проверка открили специални тайници, в които били укрити 184 пакета с хероин, с изключително високо качество. Стоката е била предназначена за Западна Европа и по всяка вероятност е част от международен канал за трафик на наркотици. Шофьорът е бил напълно наясно какво превозва.

Микробусът се опитал да премине българо-румънската граница. Още при първата проверка на митницата обаче, служителите се усъмнили в размерите на товарното отделение на микробуса. Последвала прецизна проверка.

Георги Костов, директор на Агенция "Митници: Проверката е извършена от опитен наш служител с над 25 години трудов стаж, който има изключително набито око.

Според главния секретар на МВР Ивайло Иванов, в случая най-вероятно става въпрос за международен трафик.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Това не е само количество, което е предназначено за територията на България. То е на изход към страни от Западна Европа. Работим с партньорските служби, така че скоро ще очакваме резултати по другите направления.

На шофьора на камиона вече е повдигнато обвинение.

Андрей Ангелов, наблюдаващ прокурор: Обвинението е за контрабанда на високорисково наркотично вещество, в особено големи размери и особено тежък случай.
Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Става въпрос за поредната огромна пратка с наркотични вещества, която е задържана, за която се води досъдебно производство.

За трафик на дрога законът предвижда от 15 до 20 години затвор и глоба до 300 хиляди лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден протест в София срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор
Пореден протест в София срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор
Синдикатите готвят протест заради болничните. Манолов говорил с премиера
Синдикатите готвят протест заради болничните. Манолов говорил с премиера