COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Рекордно количество наркотици задържаха на "Дунав мост" при Русе ​

Рекордно количество наркотици за последните пет години задържаха митническите служители на "Дунав мост" при Русе. Те са открили в микробус с българска регистрация 93 килограма хероин за над 3 милиона и 600 хиляди лева. 56-годишният шофьор е задържан за 72 часа. С подробности по темата - вижте прякото включване от Даниела Димитрова.

от Даниела Димитрова
18:11, 18.11.2019
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Рекордната пратка хероин е превозвана от 56-годишен българин. Той е пътувал от Южна България. Микробусът е бил празен, но митничарите на "Дунав мост" забелязали, че подът му е преправен. При щателната проверка открили специални тайници, в които били укрити 184 пакета с хероин, с изключително високо качество. Стоката е била предназначена за Западна Европа и по всяка вероятност е част от международен канал за трафик на наркотици. Шофьорът е бил напълно наясно какво превозва.

Микробусът се опитал да премине българо-румънската граница. Още при първата проверка на митницата обаче, служителите се усъмнили в размерите на товарното отделение на микробуса. Последвала прецизна проверка.

Георги Костов, директор на Агенция "Митници: Проверката е извършена от опитен наш служител с над 25 години трудов стаж, който има изключително набито око.

Според главния секретар на МВР Ивайло Иванов, в случая най-вероятно става въпрос за международен трафик.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Това не е само количество, което е предназначено за територията на България. То е на изход към страни от Западна Европа. Работим с партньорските служби, така че скоро ще очакваме резултати по другите направления.

На шофьора на камиона вече е повдигнато обвинение.

Андрей Ангелов, наблюдаващ прокурор: Обвинението е за контрабанда на високорисково наркотично вещество, в особено големи размери и особено тежък случай.
Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Става въпрос за поредната огромна пратка с наркотични вещества, която е задържана, за която се води досъдебно производство.

За трафик на дрога законът предвижда от 15 до 20 години затвор и глоба до 300 хиляди лева.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Джок Полфрийман остава на свобода, ВКС остави без разглеждане искането за възобновяване на делото
Джок Полфрийман остава на свобода, ВКС остави без разглеждане искането за възобновяване на делото
БНТ продаде на Нова телевизия правата за излъчване на Под прикритие
БНТ продаде на Нова телевизия правата за излъчване на "Под прикритие"