НОВИНИ

Ремонт на „Топлофикация“ притеснява жителите на булевард "Христо Смирненски"

Подмяна на топлопроводи притеснява живеещите на булевард "Христо Смирненски" в София. Причината - ремонтните дейности се извършват в непосредствена близост до домовете им и хората се страхуват, че заради тежката техника, която се използва, може да се подкопаят основите на сградите.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
21:00, 20.10.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

От август месец подмяната на топлопроводите на булевард „Христо Смирненски“ превръща живота на хората, които живеят там, в истински ад. Освен шума от използваната техника, те непрестанно усещат вибрациите в домовете си.

Нина Димова
"Вибрациите бяха не мога да ви кажа на каква степен сa, но ние с дъщеря ми един път скочихме и се чудихме какво да правим, защото помислихме, че има земетресение. Не беше леко и продължи поне 4-5 минути."

Притесненията на хората са най-вече основите на домовете им да не пострадат в следствие на ремонтите, тъй като повечето сгради тук са строени през 30-те години и са на гредоред, което ги прави по-нестабилни.

Нина Димова
"Къщата ни е 1936-а година и се страхуваме наистина да няма последствия."

Няколко седмици опитите на хората, засегнати от ремонта да се свържат с отговорните институции удрят на камък. Екипът ни обаче успя да се свърже с "Топлофикация-София". От там ни отговориха, че при подмяната на топлопроводите по булеварда, се е наложило използването на тежка техника, която е предизвикала вибрациите. От дружеството увериха, че ремонтните дейности са към своя край и до края на месеца булевардът трябва да бъде пуснат в експлоатация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десета жена обвини Доналд Тръмп в неприлично поведение
Десета жена обвини Доналд Тръмп в неприлично поведение
Скандал с фалшиви хоспитализации
Скандал с фалшиви хоспитализации