НОВИНИ

Ремонтите на замръзналите водомери са за сметка на хората

Ниските температури и замръзнали водоизточници доведоха до проблеми с подаването на вода в някои от по-високите зони на Благоевград. Водоснабдителното дружество в града включи резервното захранване. Много хора сигнализират в дружеството и за замръзнали водомери и отклонения от главните водопроводи.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
18:14, 10.01.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Общите водомери, които обичайно са разположени в мазета по-трудно замръзват,за разлика от тръбите в общите части на партерните етажи и в необитаемите жилища. При проблем с водомерите заради ниските температури ремонтът или смяната им се извършва от оператора ,но само в определени случаи.

Росица Димитрова:
Ако е общ приходен водомер е за наша сметка, ако е индивидуален зависи как е регистрирана партидата, на потребителя естествено.

През студените месеци най-често се пукат тръби на външни чешми, като широко разпространена практика е те да се оставя да текат или капят.

Росица Димитрова:
Оставят да текат чешмите водомерите навъртат едни сметки, след това се чудат от къде са им тези високи сметки. Изпразват се резервоарите, което също е проблем.

Зазимяване на тръбите трябва да се направи още през есента, при това не само за къщи и външни чешми, но и за блоковете.

За да се предпазят тръбите в жилищата от замръзване, те трябва да се изолират вата, която може да се намери в магазините за топлотехника, съветват специалистите,. Ако се стигне до замръзване единственият начин за справяне с проблема е загряване, тъй като препарати за това няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха детските градини в четири благоевградски села
Затвориха детските градини в четири благоевградски села
Радев ще назначи кабинет и ще разпусне парламента възможно най-скоро
Радев ще назначи кабинет и ще разпусне парламента възможно най-скоро