НОВИНИ

Ремонтите в София: Какво приключва и какво предстои

Летните ремонти в София продължават. До първия учебен ден ще бъде готово новото споделено трамвайно и автобусно трасе по бул. "Константин Величков". През почивните дни изцяло ще бъде затворено за преасфалтиране кръстовището пред Софийския университет. А от понеделник бул. "България" ще бъде затворен в посока Бояна и движението ще се извършва двупосочно в другото платно. Повече за ремонтите в София - вижте от прякото включване в обедните новини на Карина Караньотова.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:28, 09.08.2018
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

На бул. "Константин Величков" се изгражда първото споделено трасе, по което ще вървят едновременно трамваите и автобусите. Това ще направи градския транспорт много по-бърз и предпочитан за гражданите. А, за да не се нарушава автомобилният трафик, в момента се изгражда втора допълнителна лента за колите.

В събота и неделя ще бъде изцяло затворено кръстовището при Софийския университет. Гражданите трябва да използват обходни маршрути. Подходящи улици са "Раковска", бул. "Дондуков" и ул. "Гурко". След като се преасфалтира кръстовището пред Софийския университет, преасфалтирането ще продължи към паметника Левски.

Неудобството за софиянци е, че от понеделник затварят за преасфалтиране бул. "България", но ще бъде пуснат трамвай номер 7.

Евгени Крусев, заместник-кмет по направление "Транспорт и транспортни комуникации": Планираме от понеделник да се започне същинската работа по платното в посока Бояна, между бул. "Иван Гешов" и бул. "Гоце Делчев". Платното ще бъде затворено изцяло. Съответно движението ще се осъществява двупосочно в другото платно. Ще има по една лента за движение, така че очакваме изключително затруднен трафик. Призоваваме хората за използват алтернативни маршрути като най-близките са "Цар Борис III" и "Черни връх". Съответно ще бъде пусната и трамвайна линия номер 7. Бул. "България" понася много сериозен трафик. Нашите анализи показват, че нашето време за работа е само през август. И в тази връзка ще направим всичко възможно най-късно в първите дни на септември булевардът да бъде отворен за движение.

През месец август ще бъдат преасфалтирани и голяма част от кварталните малки улици, за които районните кметове са подали сигнали, че са в лошо състояние. От общината се извиняват на гражданите за всички неудобства. Ако времето се задържи без валежи, би трябвало всички големи ремонти да приключат до 15 септември.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство в Столипиново заради преместването на родилно отделение
Недоволство в Столипиново заради преместването на родилно отделение
Гледат мерките за неотклонение на петимата от групата на Митьо Очите
Гледат мерките за неотклонение на петимата от групата на Митьо Очите