НОВИНИ

Училището в Хитрино отваря врати в понеделник

Ремонтът на училището в Хитрино, което пострада от взривната вълна ще приключи в срок. Това уверение получи от кмета на селото министърът на образованието в оставка Меглена Кунева. Ще бъдат поставени и последните прозорци и училището, в което учат над 230 деца ще отвори врати в понеделник, когато приключва ваканцията.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
19:23, 04.01.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

В понеделник екип от психолози ще бъде в училището в Хитрино, за да помогне на учениците да преодолеят травмата след взрива. Сградата остана без прозорци, а вибрациите от взривната вълна са предизвикали пукнатини по стените. Според министър Кунева има забавяне в ремонтните дейности, въпреки че нужните средства са осигурени.

Меглена Кунева, министър на образованието и науката в оставка: Трябва да има добра организация. Ами вижте, сега разбирам че стъклопакетите, които е трябвало сутринта да бъдат докарани все още ги няма.

Кметът на Хитрино увери Кунева, че ремонтът ще бъде завършен в срок и децата могат да се върнат в класните стаи в понеделник.

Нуридин Исмаил - кмет на Община Хитрино: В рамките на деня ще бъде остъклено и от тука няма да си ходят хората, ако трябва и аз няма да си ходя, докато и последното стъкло не се сложи.

В Хитрино днес бяха и представители на Камарата на строителите. Те увериха, че в кратък срок ще бъдат построени 11 къщи, като с предимство ще бъдат изградени домове за двете момичета, които останаха сираци и семейството, в което загинаха баща и син.

Николай Станков, председател на Камарата на строителите в България: Няма на всеки да се върне предишното състояние, точно каквото е било, но ще са няколко типа къщите, които ще бъдат построени на хората.

До 20 януари община Хитрино ще издаде визите за проектиране и ще предостави на строителите скиците на имотите. От камарата на строителите се ангажираха в началото на февруари да бъдат готови техническите проекти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интернет полиция ще патрулира в Белгия
Интернет полиция ще патрулира в Белгия
Грипна ваканция за учениците в Благоевград до 11 януари
Грипна ваканция за учениците в Благоевград до 11 януари