НОВИНИ

Ремонтът на улица "Козлодуй" в София приключва през октомври

Всички ремонти на улици в София ще бъдат приключени в срок. За всеки един ден забавяне фирматите изпълнители ще плащат глоби в размер на десетки хиляди левове. Това увери кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекцията на строителните дейности на улица „Козлодуй“. 20-и октомври е крайният срок за приключване на ремонта в участъка от булевард "Мария Луиза" до улица "Константин Стоилов".

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
19:00, 09.08.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Ремонтът включва обновяване на пътната настилка и тротоарите, поставяне на ново осветление и нови светофари, както и подмяна на трамвайните релси, снабдени със специални елементи за редуциране на шума.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: "Навсякъде, където се правят релси, вече се поставят такива елементи, за да се намали шумът и това е много важно, заедно, разбира се, и със сигурността на самия релсов път."

За да се намалят рисковете от наводнения, ще бъде подменена и канализацията. Във връзка с водното бедствие в Македония, Йорданка Фандъкова заяви, че районните кметове за задължени да следят нивата на водните басейни и стриктно да наблюдават дали те се почистват редовно. Аварийните ни екипи са добре подготвени за извънредни ситуации и това е една от причините сега част от тях да са в Македония.

Йорданка Фандъкова-кмет на София: "Работата е много тежка, а условията не са много добри за тях, но те са обучени и това им е работата, така че много им благодаря. В днешния ден те ще продължат с отводняването на къщи в квартала, към който са разпределени."

Кметът на София допълни, че едно от предимствата на столицата за справяне с евентуални водни бедствия е системата за следене на нивата на водните басейни. Тя е разработена съвместно с немското образователно министерство и дава информация в реално време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юсеин Болт танцува самба
Юсеин Болт танцува самба
От нашия пратеник в Скопие: Хората се оплакаха, че няма помощ от властите
От нашия пратеник в Скопие: Хората се оплакаха, че няма помощ от властите