НОВИНИ

Републиканците номинираха официално Тръмп за президент

Доналд Тръмп беше официално номиниран за кандидат на републиканската партия за президентските избори през ноември. Милиардерът заяви, че за него това е голяма чест.

bnt avatar logo
от БНТ
09:41, 20.07.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Номинацията беше официално обявена след гласуване, в което Тръмп получи подкрепата на мнозинството от делегатите. Преди вота, делегатите от всички щати обявиха резултатите от първичните избори, състояли се на тяхна територия по-рано тази година. За щата Ню Йорк резултатите бяха обявени от сина на Тръмп - Доналд Тръмп-младши в присъствието на брат му Ерик и на двете му сестри Иванка и Тифани.

Републиканският кандидат президент Доналд Тръмп призова съпартийците си да извървят докрай пътя към Белия дом. Той направи това във видеообръщение към делегатите на републиканския конгрес в Кливланд. Милиардерът заяви, че ще отиде на конгреса още тази вечер, а утре ще произнесе голяма реч, с която официално ще приеме номинацията. В краткото си послание той обеща сигурни граници за Съединените щати, както и че страната ще отърве света от "Ислямска държава", ако бъде избран за президент.

Същевременно ново допитване до общественото мнение показва, че преднината на Хилари Клинтън пред Тръмп намалява. Според допитването, миналата седмица разликата в нейна полза е била от 15 процента, а сега е едва от 7%. Стана още ясно, че първият кандидат-президентски диспут, след като и демократите обявят своята номинация идната седмица, ще се състои в университета Хофстра в Ню Йорк.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 10 000 евро​ ни струва транспорта за първите 14 мигранти от Австрия
Над 10 000 евро​ ни струва транспорта за първите 14 мигранти от Австрия
Обама посвещава остатъка от мандата си на полицията
Обама посвещава остатъка от мандата си на полицията