COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Ресторант в Ню Йорк предлага вечеря насаме

В Ню Йорк отвори врати ресторант, който предлага вечеря за клиенти, желаещи да се хранят абсолютно сами, но без да се чувстват неловко заради шумни компании на околните маси. Заведението е част от верига японски ресторанти, предлагащи любимото на мнозина по света ястие рамен.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
06:18, 21.11.2018
Чете се за: 00:51 мин.
Животът

Маса за двама или повече? Не, благодаря! За онези, които обичат японска храна, но не желаят никой да нарушава идилията им над чинията - това е идеалното място. В този ресторант уединението на хранещия се е гарантирано. Със специални сепарета - общо 46 на брой, отделящи всеки клиент от останалите.

Кайла Коупланд, представител на ресторанта: Това е новост дори в Япония. Идеята беше да създадем ресторант със сепарета, където хорат се концентрират върху вкуса на храната, без да се разсейват от обстановката наоколо. Давам си сметка, че това противоречи на традиционния американски начин на хранене - ние често се храним заедно с други хора и не обръщаме особено внимание на ястието. При нас е тъкмо обратното.

Посетителите не само избират да нямат компания, но в ресторанта им се дава възможност да се нахранят, без изобщо да влязат в досег с друго човешко същество. Поръчката се дава, като се попълва формуляр, така присъствието на сервитьор става излишно, както и даването на бакшиш.

Раменът, който се поднася тук, е с бульон от свинско месо и китайски нудъли. Ястието е китайско, но придобива огромна популярност в Япония. Има и много вариации. Тук клиентът ще може да посочва предпочитанията си за сол, гъстота и добавки, отново в писмена форма.

Кайла Коупланд, представител на ресторанта: Много хора искат просто да си отдъхнат, особено ако живеят в големите градове, постоянно заобиколени от тълпи. За интровертите това е много изморително, а тук е рай за тях.

Веригата има 77 ресторанта, предимно в Япония, но се опитва да стъпи стабилно и на американския пазар.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
България и Гърция задълбочават сътрудничеството си в транспорта, туризма и инвестициите
България и Гърция задълбочават сътрудничеството си в транспорта, туризма и инвестициите
Отвъд границите - Михаела Гривева: Да опознаеш себе си е пътят ни в живота
"Отвъд границите" - Михаела Гривева: Да опознаеш себе си е пътят ни в живота