COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Ретро коли за космически суми

Френска аукционна къща организира търг за ретро автомобили. Той ще се състои през февруари, но част от автомобилите вече бяха показани на широката публика.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:17, 29.11.2018
Чете се за: 00:35 мин.
Животът

Летищен хангар във френската столица се превърна в необикновен гараж - там бяха показани уникални ретро автомобили, които се очаква да бъдат продадени за космически суми на колекционери с дебели портфейли.

Сред колите е рядък модел на Алфа Ромео - берлинета от 1939 година. Тя се оценява на между 16 и 22 милиона евро. Този автомобил е бил най-бързият в предвоенния период. От него са произведени по-малко от 50 модела, а пет от тях са дело на италиански дизайнер.

Автомобилът е бил притежание на един собственик в продължение на 43 години, но ще бъде продаден на аукцион. Уникалното при него е, че е с фабрични настройки и оригинален двигател.

Матийо Ламур, управител на аукционната къща: Съществуват два типа купувачи - такива, които искат изцяло оригинални автомобили, и други, които се интересуват от напълно реставрирани коли. Няма средно положение.

Аукционната къща може да се похвали и с предишна рекордна продажба - през 2016 г. бе продадено Ферари от 1957 година за 32 милиона евро.

В търга, насрочен за 8 февруари 2019 в Париж, ще участват и други уникални ретро автомобили.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Почина Хавиер Перес де Куеляр
Почина Хавиер Перес де Куеляр
Отвъд границите: Младен Петков - на живо от един американски нюзрум
"Отвъд границите": Младен Петков - на живо от един американски нюзрум