НОВИНИ

Ретро спомени за 8-ми декември

На 8-ми декември ще ви срещнем с три поколения студенти на Стопанската академия в Свищов. Настоящи студенти дават идеи, а техни преподаватели, професорите, разказват спомени за начина, по който са празнували. Вижте как се е променял празника през годините и смисъла, който са влагали в него академиците.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
09:52, 08.12.2016
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Спомените за ретро купоните на осми декември карат някои от днешните професори да се усмихват загадъчно, а друг да говорят за история.

Проф. Йордан Василев - преподавател: Обикновено използвахме тържественото събрание, за да изнудим ректора да даде още някой ден ... да празнуваме, безкраен празник. Вечерта задължително имаше бал, който представляваше вечеря с дискотека. Свищов осъмваше със съборени варели за боклук, естествено купонът е щур, събаряха всички кофи.
Проф. Андрей Захариев - преподавател: В тая сграда, в тоя ректорат 1990 г. беше в ситуация на окупационна студентска стачка. Студентите бяхме тук, празнувахме тук, нямаше никакви преподаватели, ректората беше окупиран с въжета и ние искахме промени в България към по- добро. големите събития в България правеха от празника зов за още по-голяма промяна.

А днешните студенти се готвят отговорно за празника - месеци предварително правят резервации и пестят пари за заветната нощ:

"Ще бъда с цялата си група, в Търново. три дни добре ще се представим с веселбата. Решихме да съчетаем хем празнуване, хем екскурзия, да не се затваряме по хотелите", споделя студентка.

"Очаквам да се забавляваме, много позитивни емоции и да имам дълготрайни спомени", казва момиче.

"Спокоен ден, но бурна нощ, така да го наречем…", очаква студент.

Готови за празника са и всички хотели, механи и дискотеки в старата столица, която по традиция е любима дестинация на студенти от цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Представиха новите винетки за 2017 г., цените им остават същите
Представиха новите винетки за 2017 г., цените им остават същите
Кой открадна чипса?
"Кой открадна чипса?"