НОВИНИ

Емил Димитров: Аз убедих Цацаров да се кандидатира за председател на КПКОНПИ

Тази седмица избраха Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. "Всички изначално казаха - или Цацаров или не ни занимавай с този въпрос", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров - Ревизоро. По негови думи самият Цацаров не е искал да заеме поста.

bnt avatar logo
от БНТ
09:35, 15.12.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Емил Димитров: Така се получи, че аз го убедих. Но това не значи, че аз имам някакви специални качества. Просто мотивите на колегите аз ги съобщих.

По време на изслушването Цацаров каза, че е време тази комисия да се "събуди от сън". Димитров е на мнение, че трябва да има законодателна инициатива за това.


;
Емил Димитров: Ние малко или много в момента Цацаров го изваждаме от съдебната система и го пращаме на друго място пак да кърпи дупки.

Той попита ако не е Цацаров, кой да бъде на този пост. В момента пред него има много задачи - да направи нов закон, да преструктурира администрацията, да бъде арбитър.

Емил Димитров: Той дойде и поднесе една концепция, която всички я харесаха.

Законът на КПКОНПИ се променя с обикновено мнозинство. Мерките ще са нормални и навременни, смята Димитров. Той обясни, че проблемите са ясни. Очевидно е, че списъкът с промените трябва да се прецезира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО
Няма опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО
Кутев: Силни хора в държавата, които искат да повлияят на БСП, винаги е имало
Кутев: Силни хора в държавата, които искат да повлияят на БСП, винаги е имало