COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Емил Димитров: Аз убедих Цацаров да се кандидатира за председател на КПКОНПИ

Тази седмица избраха Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. "Всички изначално казаха - или Цацаров или не ни занимавай с този въпрос", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров - Ревизоро. По негови думи самият Цацаров не е искал да заеме поста.

от БНТ
09:35, 15.12.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Емил Димитров: Така се получи, че аз го убедих. Но това не значи, че аз имам някакви специални качества. Просто мотивите на колегите аз ги съобщих.

По време на изслушването Цацаров каза, че е време тази комисия да се "събуди от сън". Димитров е на мнение, че трябва да има законодателна инициатива за това.


;
Емил Димитров: Ние малко или много в момента Цацаров го изваждаме от съдебната система и го пращаме на друго място пак да кърпи дупки.

Той попита ако не е Цацаров, кой да бъде на този пост. В момента пред него има много задачи - да направи нов закон, да преструктурира администрацията, да бъде арбитър.

Емил Димитров: Той дойде и поднесе една концепция, която всички я харесаха.

Законът на КПКОНПИ се променя с обикновено мнозинство. Мерките ще са нормални и навременни, смята Димитров. Той обясни, че проблемите са ясни. Очевидно е, че списъкът с промените трябва да се прецезира.

Топ 24
Най-четени
Спряха събарянето на емблематична сграда в Бургас
Спряха събарянето на емблематична сграда в Бургас
Отвъд границите: Надежда Георгиева: Аз не съм си тръгвала от България
"Отвъд границите": Надежда Георгиева: Аз не съм си тръгвала от България