НОВИНИ

Рио се подготвя за карнавала

Броени дни остават до началото на едно от най-пищните, най-шумните и най-забавните събития - карнавалът в Рио Де Жанейро.Вижте как се подготвят жителите и гостите на града.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:43, 27.02.2019
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Карнавалът, освен забавно, може да бъде и доста трудоемко занимание, което изисква сила и издържливост. Силвани е инструктор по перкусии и учи всеки желаещ как да се справя с барабаните. Така ще доставите удоволствие не само на себе си, но и на околните, казва с усмивка тя.

А в тази работилница подготвят платформата, с която една от школите по самба ще се представи на Самбадрома - специално построената за Карнавала сцена. На нея всяка година се изявяват танцьорите.

Кадри от платфромите на практика няма, защото всичко се пази в строга тайна от конкуренцията.

Пайети, конфети, шапки, и разбира се, изобилие от оскъдни, но спиращи дъха костюми - това е запазената марка на този пазар. От магазините се възползват както местните жители, така и хилядите туристи, които идват в Рио Де Жанейро специално за карнавалните дни.

Хенан Миранда: Надявам се тази година карнавалът да е по-добър - с по-малко улично насилие и повече вълнение. Такъв какъвто винаги е бил Карнавалът в Рио.

По всичко личи, че въпреки сложната политическа и икономическа ситуация, в която се намира Бразилия, оборотите на магазините няма да са по-малки.

Марсело Сервос, собственик на магазин за костюми: Идват много туристи. И ще продължат да идват дори след като каранавалът започне.

А Рио ще заживее в ритъма на самбата на първи март!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​До края на годината ще са готови 8 метростанции от третата линия на метрото
​До края на годината ще са готови 8 метростанции от третата линия на метрото
САЩ ще поискат резолюция за Венецуела в Съвета за сигурност на ООН
САЩ ще поискат резолюция за Венецуела в Съвета за сигурност на ООН