НОВИНИ

Рисунки на ученици украсиха Прокуратурата

Рисунки на ученици от Художествената гимназия в София ще красят фоайето пред кабинета на главния прокурор Сотир Цацаров в Съдебната палата до 15 януари. Изложбата се организира за четвърти път.

Явор Симов
от Явор Симов
20:57, 15.12.2017
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Учениците сами представиха творбите си пред гостите на събитието. Академик Светлин Русев не скри изненадата си от отношението на главния прокурор към младите художници и картини им.

академмик Светлин Русев: Това, което видях тук, първо като отношение на прокуратурата, на главния прокурор, което видях като реализация на художествената гимназия Илия Петров е една от големите изненади, които без никакви уговорки мога да кажа.

Светлин Русев каза още, че сред рисунките на младите художници има творби достойни за самостоятелна сериозна изложба. Гости на събитието бяха правосъдният министър Цецка Цачева, както и ръководителите на няколко национални медии. От тяхно име генералния директор на БНТ поздрави учениците.

Константин Каменаров - генерален директор на БНТ: Бъдете, моля Ви, добри хора, защото всяка една добрина води след себе си множество други добрини и вярвайте в това нещо. Второто нещо, което ще Ви кажа, е - да ви помоля, бъдете смели и питайте за всичко, защото тогава ще ви се отговори и ще дойде един ден, в който това ще произведе от вас умни хора, които от своя страна ще бъдат питани и ще трябва да отговарят.

Картините са предимно акварелни, но има и графики и пластики. Творбите могат да бъдат закупени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софийският районен съд отказа да приеме като дарение детски играчки
Софийският районен съд отказа да приеме като дарение детски играчки
Професиите в сферата на изкуство - все по-търсени
Професиите в сферата на изкуство - все по-търсени