НОВИНИ

Рияд изказа съболезнования на семейството на Хашоги

Президентите на Турция и САЩ Реджеп Ердоган и Доналд Тръмп обсъдиха в телефонен разговор смъртта на саудитския журналист Джамал Хашоги. Те са не мнение обстоятелствата около случая трябва да бъдат изцяло изяснени. Саудитският външен министър вече заяви, че убийството на Хашоги е огромна грешка. Рияд изказа съболезнования на семейството.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
11:14, 22.10.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Нови кадри от охранителна камера показват влизането на Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври.

Кралят на Саудитска Арабия Салман и престолонаследникът Мохамед бин Салман Ал Сауд са разговаряли по телефона с най-големия син на Хашоги и са изказали съболезнования.Според Рияд, журналистът е починал след като се сбил с хора в консулството. Редица страни обаче искат още разяснени.Берлин се отзова на призиви и спря продажбата на оръжие за Рияд.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: "Необходими са спешни разяснения. В ситуацията, в която се намираме не може да има износ на оръжие".

Турските власти са осигурили 24 часова охрана на годеницата на Хашоги Хатидже Дженгиз в истанбулския квартал Фатих. Именно тя алармира полицията за изчезването на журналиста и е съобщила, че има заплахи срещу нея. Седмица преди смъртта си саудитският журналист купил жилище в града на Босфора. Турският президент Ердоган ще коментира случая "Хашоги" утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов посети Центъра за операции на полицията в Дубай преди срещата си с емира
Борисов посети Центъра за операции на полицията в Дубай преди срещата си с емира
​Земетресение от 7 по Рихтер разтърси канадска провинция
​Земетресение от 7 по Рихтер разтърси канадска провинция