НОВИНИ

Ръководството на мини "Бобов дол" преговаря със стачкуващите под земята

Ръководството на мини "Бобов дол" слезе под земята, за да разговаря със стачкуващите.115 миньори от първата смяна на рудник "Бабино" са на 500 метра под земята и отказват да напуснат работа в знак на протест срещу забавянето и намаляването на заплатите и орязване на социални придобивки. Вече има плащания за ваучери за храна, за което е било постигнато споразумение със синдикатите по-рано. Миньорите от втората смяна обаче заявиха, че ще останат в централата на мината в знак на подкрепа на колегите си, докато не бъдат изпълнени всичките им искания.

bnt avatar logo
от Елица Иванова
18:10, 11.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:13 мин.
У нас

Освен редовно плащане и гарантиране на трудовите възнаграждения, както и редовно получаване на социални придобивки, миньорите искат яснота за бъдещето на мината и изплащане на обезщетения в случай, че се стигне до съкращения. Те искат и да са запознати с условията на колективния трудов договор, които според тях не са подписвали.

По данни на синдикатите предстои съкращаване на 600 души от най-големият-рудник на България "Бабино" поради оскъпяване на добива.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Браян Адамс представя фотографска изложба в София
Браян Адамс представя фотографска изложба в София
Кой е срещу мен в мрежата? в борба срещу кибер престъпленията
"Кой е срещу мен в мрежата?" в борба срещу кибер престъпленията