COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

​Робот сервира ястия в ресторант в Шанхай

Малък робот се придвижва до маса, повдига капак от плексиглас, поднасяйки кулинарен специалитет с раци, и казва "Добър апетит". Автомати са заменили сервитьорите във футуристичен ресторант в Шанхай, предаде Франс прес.

от БТА
16:23, 05.08.2018
Чете се за: 00:29 мин.
Животът
​Робот сервира ястия в ресторант в Шанхай

По този начин китайският гигант в онлайн търговията Алибаба се стреми да модернизира услугите в страна, където изкуственият интелект и роботиката все повече се интегрират в търговията. Посредством ресторантите си Robot He и роботите си с размери на микровълнова печка, които доставят храна на клиенти, Алибаба възнамерява да увеличи ефикасността на услугите. Сервитьорите в ресторантите работят на смени, докато роботи могат да бъдат използвани непрестанно, припомниха от компанията.

Ресторанти Robot He отвориха врати във веригата полуавтоматизирани супермаркети Hema, която е собственост на Алибаба. В близко бъдеще подобни ресторанти ще има във всичките 57 супермаркета Hema в 13 китайски града. Според експерти, концепцията е по-скоро с роля на технологична витрина на компанията, отколкото на нов бизнес модел. Но тези ресторанти показват също прибягването до нови технологии в страна, която е решила да стане лидер в областта на изкуствения интелект.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Отвъд границите: Ангел Колев: В този живот винаги се спускам с главата надолу
"Отвъд границите": Ангел Колев: В този живот винаги се спускам с главата надолу