НОВИНИ

"Роботика за България"

София Тех Парк беше окупиран днес от най-ентусиазираните робоексперти в страната - учениците участници във фестивала "Роботика за България". Фестивалът, който се провежда за втора година показва нарастващ интерес на децата към програмирането и дава надежди, че в АйТи технологиите може да станат част от нашето бъдеще.

Мария Чернева
от Мария Чернева
20:08, 17.06.2017
6519
Чете се за: 00:55 мин.
Още

50 ученически отбора по роботика от цялата страна. Това трябва са е истинско чудо. Както и експлозивния ентусиазъм като за световно събитие. И защо пък не - дали роботът ще успее да прибере всички животни от фермата си заслужава адреналина, особено когато е собствено програмиран за това.

Александра: Има тръпка. Когато си на състезание нали има тръпка дали ще спечелиш дали ще загубиш, дали ще намериш нови приятели

Константин: Нашите роботи са програмирани да изпълняват различни мисии по полето

Вяра: Трябва да измислим начин не само как да помогнем на животните и ми как да си взаимодействат с хората.

Ян: Ами в момента той има приставка, която събира животните.

Моника Ковачка - Димитрова - съорганизатор на фестивала "Роботика за България": Децата са супер вдъхновени от това което правят и могат да постигнат с малко знания за програмиране и механика им помага да направят едни уникални роботчета и да постигат мисии дори правят научно-изследователски проекти на тяхната крехка възраст от 10 години
Донка Симеонова - учителка ПМГ "Баба Тонка", Русе: Всички деца изключително много прегръщат всяка екологична идея и с огромно желание се срещат със специалисти обсъждат проблема и дават много нестандартни решения.

И ако има надежда за нашето Ай Ти бъдеще, то е защото организаторите успяха да намерят успешната формула - как да увлекат децата. Ключът, оказва се държат учителите.

Илиана Николова - Фондация "Работилница за граждански инициативи": Една от много редките инициативи в страната, когато учители доброволно решават да развиват своите ученици в определена тематична област.

И не е казано, че всички тук трябва да станат програмисти. Достатъчно е да запазят вдъхновението си, за да творят във всяка една област.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Крум Хорозов
Почина Крум Хорозов
Световният шампион по шах Анатолий Карпов гостува на турнира Тракийско конче
Световният шампион по шах Анатолий Карпов гостува на турнира "Тракийско конче"