НОВИНИ

Робърт де Ниро с награда за цялостно творчество

Един от най-емблематичните, знакови и добри актьори на нашето време - Робърт де Ниро, ще получи награда за цялостно творчество от Гилдията на филмовите актьори. Как реагира самият де Ниро на новината и кои са най-запомнящите му се роли?

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
14:01, 16.11.2019
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Двукратен носител на награда "Оскар", отличен и с два златни глобуса, вдъхнал живот на не един емблематичен герой, еднакво добър в ролята на гангстер и на ревнив баща, който брани дъщеря си.

Робърт де Ниро. 76-годишният актьор безспорно е сред най-ярките личности, които виждаме на екрана през последните няколко десетилетия. Сега "шофьорът на такси" ще получи почетна награда за цялостно творчество от Гилдията на филмовите актьори. Предишни носители на престижното отличие са Елизабет Тейлър, Морган Фрийман и Клинт Ийстууд.

Де Ниро заяви, че е трогнат от признанието от гилдията, в която членува над 40 години. Започва актьорската си кариера през 73-а. Тогава е и първата му среща с режисьора Мартин Скорсезе, с когото са известни като "великия тандем". Заедно работят по "Разярения бик", "Добри момчета", "Шофьор на такси" и много други филми.

Робърт де Ниро, актьор: Късметлия съм. Чест и привилегия е да работиш с човек като Марти, а това, че имаме толкова много филми зад гърба си, е невероятно! Просто ми харесва да играя. Обичам работата си и я върша с удоволствие.

Наградите на гилдията ще бъдат връчени на 19 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече от 20 загинали и над 2000 ранени от началото на протестите в Чили
Повече от 20 загинали и над 2000 ранени от началото на протестите в Чили
В Чехия е планирана мащабна демонстрация за защита на демокрацията
В Чехия е планирана мащабна демонстрация за защита на демокрацията