НОВИНИ

Родители избират онлайн храната на децата си в ученическите столове в Бургас

За новата учебна година в Бургас въведоха електронна система в ученическите столове. Чрез платформата е-stol.com родителите могат да изберат и да платят седмичното обедно меню на децата си онлайн.

bnt avatar logo
от БНТ
20:54, 15.09.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

За да се възползват родителите от системата, първо трябва да направят регистрация на електронния адрес на платформата, след което да открият и присъединят едно или повече деца към профила си.

Йорданка Ананиева - зам.-кмет на община Бургас: Има всякакви възможности за заплащане - едната възможност е чрез дебитна или кредитна карта да се заплати в платформата, другата е на място в стола - но по-голямата част от хората, които ползват е-stol, го използват и за плащане, защото е лесно и удобно.

Извън основното меню, което се предлага в електронната система, е въведено и второ, алтернативно, позволяващо гъвкавост в избора на обяд. Така от една страна онлайн платформата спестява време на родителите, а от друга предоставя опция за избор на ястия според персоналните предпочитания на всяко дете.

Миналата година платформата "електронен стол" бе стартирана пилотно в няколко училища, а сега вече обхваща всички учебни заведения в Бургас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отворени врати в 35 сгради с висока културна стойност в София
Отворени врати в 35 сгради с висока културна стойност в София
Преди старта на новата учебна година: Ремонтирани са над 1 100 училища
Преди старта на новата учебна година: Ремонтирани са над 1 100 училища