Родители от Бургас протестират срещу строежа на сграда, залепена до училище

Родители от Бургас протестират срещу строежа на шест етажна жилищна сграда, която буквално е залепена до сградата на училище "Любен Каравелов". От ръководството на училището са внесли сигнал в общината. От там заявиха, че строителните дейности за сега са спрени, а районният архитект издал строителното разрешение на частните инвеститори ще бъде санкциониран.

от ​Ю. Шопова, Н. Петров​
преди 10 месеци
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Изненадващо преди дни в непосредствена близост до училището започнал строежът на жилищната сграда. От частната строителна фирма са съборили оградата на училището, затворен е трафопостът на учебното заведение. Има разрушена и тротоарна настилка.

Родители са притеснени, че жилищният блок ще закрие много от прозорците на новия корпус на училището, който е построен по европейски проект.

Кметът на община Бургас Димитър Николов е издал заповед за спиране на строежа и незабавна проверка. До момента е установено, че теренът е реституиран през 2000 г.

Йорданка Ананиева- зам. кмет на Община Бургас: Строителят наистина си е позволи да демонтира нашата ограда без разрешение на директорката, без наше разрешение. Това е първата заповед, която беше издадена да се прекрати по всякакъв начин действието на строежа. Така че строежът в момента е спрян.

От община Бургас са задействали процедура за промяна на подробния устройствен план за окончателното спиране на строежа. Потърсихме за коментар и строителната фирма, но никой не ни отговори на посоченият в сайта телефон.

Топ 24
Най-четени