НОВИНИ

Родители откриха отвлеченото си бебе след 19 години издирване

Южноафриканка беше осъдена на 10 години затвор за отвличане на бебе от болница. Деянието е извършено преди 19 години и оттогава жената го отглеждала като свое собствено дете, докато семейството не спирало да го издирва. Вижте още за съдебния и морален казус.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
17:49, 15.08.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Сюжет, достен за сериал. Но драмата на две семейства в Кейп Таун е реална.

51-годишна жена ще влезе зад решетките заради престъпление, разкрито напълно случайно миналата година. Тогава в училището на дъщеря й наблюдателни свидетели забелязват поразителна физическа прилика между момичето и друга ученичка. Сходството между двете предизвиква проверка за роднинска връзка. Направен е ДНК-тест, който доказва, че двете момичета са сестри. Похитителката е заловена. Но страданието на родителите, издирвали детето си 19 години, не свършва с намирането му. Оказва се, че момичето признава за своя майка жената, която я е отгледала, а не непознатите, които са нейни биологични родители.

Роднина на похитителката: Тя не иска да има нищо общо с тях, защото тях не ги е грижа за нея. А в случая не е важно семейството, важна е самата тя.

Похитителката отглеждала детето като свое само на няколко километра от дома на майка й и баща й. През цялото време е знаела, че семейството издирва бебето, изчезнало в болницата. Те разполагали само с тази снимка, направена след раждането, но не губели вяра. Организирали кампания с надежда да открият следа от момиченцето и дори празнували рождените й дни. Сега се надяват постепенно да се сближат с нея.

Морн Нърс, биологичен баща на отвлеченото дете: Искам да изградя връзка с дъщеря си. Това е.

Засега момичето остава при съпруга на похитителката си по своя воля.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светлан Кичиков е новият шеф на Гранична полиция
Светлан Кичиков е новият шеф на "Гранична полиция"
Паднала мивка причинила смъртта на 2-годишното дете в Пловдив
Паднала мивка причинила смъртта на 2-годишното дете в Пловдив