COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Родители се срещнаха с лицата на кампанията на УНИЦЕФ "С очи за всички"

Децата и младежите с увреждания у нас все още са невидими за обществото. Много от тях нямат достъп до места за игра и образование и трудно се реализират на трудовия пазар. Решения на проблемите търсиха НПО, родители и институции. Те се срещнаха и с лицата на кампанията на УНИЦЕФ "С очи за всички".

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:46, 20.11.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Тя не е от невидимите деца на България Инвалидният сатол не й пречи да ходи на училище.Сега е застъпник за приобщаващо образоваие.

Мария Александрова - ученик в 12 клас: Образование, което да е достъпно за хората с увреждания, като цяло.

Пътят на Мария до класната стая бил труден.

Мария Александрова - ученик в 12 клас: Някои институции не пожелаха да се справят със задачата да обучават човек с увреждания. Не сме различни и колкото по-бързо разберете, че това е вярно - толкова по-добре за всички.

Мария няма проблеми с усвояването на материала, но липсват технологии, които да й помагат в клас. Майка й по цял ден е с нея в училище.

Зорница Босилкова - майка на Мария: Аз съм готова всичко да направя само и само да не стои вкъщи. Да се социализира, да посещава училище да е заедно с връстниците си.

Това е и една от целите на кампанията на Уницеф "С очи за всички".

Деница Делвил - директор 'Комуникации", Уницеф: Нашата основна цел е да работим чрез тази кампания и след това за включването и овластяването на децата и младежите с увреждания.

Мария планира да продължи образованието си в чужбина.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров започна с победа на двойки в Акапулко
Григор Димитров започна с победа на двойки в Акапулко
Дъждовно и ветровито днес
Дъждовно и ветровито днес