НОВИНИ

Роднини на убит на пътя на протест, искат справедливост

Втори случай на блъснат пешеходец за последните десет дни в Русе, при който виновникът бяга от местопроизшествието. Днес близките на единия пострадал, който издъхва четири дни след катастрофата, излязоха на протест пред Съдебната палата. Те настояват водачът да бъде открит. Искат и повече информация за разследването.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
16:37, 22.10.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

41-годишният Пламен Младенов е блъснат от все още неизвестен автомобил вечерта на 9 октомври, на кръговото кръстовище на улиците „Шипка" и „Чипровци". Мъжът е пресичал на необозначено място, а след инцидента шофьорът е избягал. Роднините казват, че едва на другия ден по обяд са били уведомени за случилото се. Притеснени са и че не получават никаква информация за разследването.

Милка Матеева - майка на Пламен Младенов: На всеки се молим, никой нищо не прави, все обещават. А обещанието нищо не е. Не знам. Моите две деца останаха сираци.

Орлин Георгиев, който е племенник на загиналия, казва, че за разлика от полицията, е намерил свидетели, както и хората, които са оказали първа помощ на вуйчо му.

Орлин Георгиев: Стигнала са до това, че просто една червена кола е минала, но не могат дори да обяснят каква е колата. Ние искаме справедливост, искаме убиецът да се намери. Той е на свобода повече от 2 седмици.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев заяви, че по случая е образувано досъдебно производство и че се разследва самоличността на шофьора. Чака се и експертизата на съдебния лекар, която да потвърди причините за смъртта. Чрез БНТ окръжният прокурор покани близките на загиналия мъж утре на среща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крадци разграбват бивше военно поделение във Варна
Крадци разграбват бивше военно поделение във Варна
Излезе мониторинговият доклад на ЕК за България
Излезе мониторинговият доклад на ЕК за България