Изгряваща звезда на Демократическата партия се включи в надпревата за Белия дом на следващите избори през 2020 г. Бившият представител на Тексас в Конгреса БЕто О`Рурк обяви, че се кандидатира за номинацията на своята партия за президент.

Дали Бето О`Рурк ще е рок звездата на демократите в кампанията 2020, както мнозина се надяват - кандидатът тепърва трябва да покаже в следващите месеци пред избирателите.

Той обяви амбициите си за Белия дом във видеопослание, в което определи моментът на изпитание като възможност за страната.

Бето О`Рурк, кандидат за президент от Демократическата партия: Предизвикателствата от взаимосвързаните кризи в нашата икономика, демокрация и климат, никога не са били по -големи. И те или ще ни погълнат, или ще ни разкрият възможност да разгърнем гения на САЩ.

Роден в Ел Пасо, Тексас, 46-годишният О`Рурк беше незабележим в ролята си на конгресмен. Но привлече погледите с кампанията си за Капитолия миналата година срещу републиканеца Тед Круз, от когото загуби.

С инерцията оттогава О`Рурк започва незабавно обиколка за срещи лице в лице с избирателите - от ключовия щат Айова. Тексасецът е твърдо против изграждането на стена по границата с Мексико.

Но докато стигне до заветния момент да спечели номинацията на партията,е бори за поста, той трябва да се пребори с останалите дузина претенденти. Сред желаещите да се изправят срещу Доналд Тръмп са други големи имена сред демократите - Бърни Сандърс, Джо Байдън, Камала Харис, Елизабет Уорън.

Изгряващата звезда на демократите Бето О'Рурк се кандидатира на президент на САЩ

Изгряващата звезда на демократите Бето О'Рурк се кандидатира на президент на САЩ

Бившият конгресмен от Тексас Бето О'Рурк ще се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2020 година, обяви самият той пред местна телевизия в...