НОВИНИ

Ролери и скейтборди превземат столичния булевард Стамболийски

Столичният булевард Стамболийски се превърна в улица за забавление. Любителите на борд, ролери, колела и тротинетки могат да карат свободно до 16:00 часа в отсечката между „Княгиня Мария Луиза“ и „Христо Ботев“. „ТранСПОРТ на борд“ е организиран от Столичната община и Центъра за градска мобилност и цели на насърчи екологичния начин на придвижване в градска среда. Инициативата ще бъде последвана и от други, казаха от общината.

bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 12.08.2017
Чете се за: 00:29 мин.
Още
Евгени Крусев, заместник кмет на транспорта: Това ни е основната цел - да ги насърчим да използват велосипеди, скейтбордове и т.н., така че да се получава много по приятна градска среда, съответно то е полезно и за самите хора да го практикуват.
Калин Стайков, член на спортен клуб „Ескейп“: Подготвили сме някои демонстрации на фристайл слалом, това което виждате на тези конуси.Също така сме подготвили, всеки който иска да опита скокове на рампа. А за тези който не могат да карат, сме придвидили ролери за всеки един, който иска да вземи и да пробва и ние да му покажем основни неща. Като начин на обуване, начин на спиране. Ето такива основни, каквито на много хора, като цяло им липсват.
Калин Стайков, член на спортен клуб Ескейп: Те са ефективни на къси разстояния. До 5км спокойно може да ги използвате и са по добра алтернатива, отколкото автомобила.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Персеидите предложиха истински звезден спектакъл в небето над Рожен
Персеидите предложиха истински звезден спектакъл в небето над Рожен
Няколкостотин милиона долара е печалбата от лотарията в САЩ
Няколкостотин милиона долара е печалбата от лотарията в САЩ