COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Ролери и скейтборди превземат столичния булевард Стамболийски

Столичният булевард Стамболийски се превърна в улица за забавление. Любителите на борд, ролери, колела и тротинетки могат да карат свободно до 16:00 часа в отсечката между „Княгиня Мария Луиза“ и „Христо Ботев“. „ТранСПОРТ на борд“ е организиран от Столичната община и Центъра за градска мобилност и цели на насърчи екологичния начин на придвижване в градска среда. Инициативата ще бъде последвана и от други, казаха от общината.

от БНТ
12:35, 12.08.2017
Чете се за: 00:29 мин.
Животът
Евгени Крусев, заместник кмет на транспорта: Това ни е основната цел - да ги насърчим да използват велосипеди, скейтбордове и т.н., така че да се получава много по приятна градска среда, съответно то е полезно и за самите хора да го практикуват.
Калин Стайков, член на спортен клуб „Ескейп“: Подготвили сме някои демонстрации на фристайл слалом, това което виждате на тези конуси.Също така сме подготвили, всеки който иска да опита скокове на рампа. А за тези който не могат да карат, сме придвидили ролери за всеки един, който иска да вземи и да пробва и ние да му покажем основни неща. Като начин на обуване, начин на спиране. Ето такива основни, каквито на много хора, като цяло им липсват.
Калин Стайков, член на спортен клуб Ескейп: Те са ефективни на къси разстояния. До 5км спокойно може да ги използвате и са по добра алтернатива, отколкото автомобила.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Земетресение от 3,3 по Рихтер край Своге
Земетресение от 3,3 по Рихтер край Своге
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"