НОВИНИ

Росен Плевнелиев връчи наградите за иновации

Президентът Росен Плевнелиев призова държавата да осигури благоприятна среда за развитието на иновациите.

bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 08.12.2015
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Президентът Росен Плевнелиев призова държавата да осигури благоприятна среда за развитието на иновациите. Държавният глава беше специален гост на 11-тото издание на Националния иновационен форум.

Като стратегически приоритети за успешно икономическо развитие на страната, той посочи образованието, силните и ефективни институции и високото качество на продуктите.

Специално подчерта успехите в информационните технологии у нас - сектор, който е разкрил 17 хил. работни места и осигурява към 10% от износа на страната ни.

Росен Плевнелиев връчи наградите на отличените предприятия в Националния конкурс за иновативно предприятие на годината.

Росен Плевнелиев, президент на България: Държавата остава големият длъжник, особено що се отнася до висшето образование и до образованието като цяло. Ако не беше бизнесът, ако не бяха европейските фондове и програми, ако разчитахме само и единствено на националния бюджет,ние нямаше как да отбележим днешните успехи. От всички нас зависи да начертаем бъдещето на България. Имаме дадености, постигаме успехи, имаме потенциал. Пътят към развитието е в образованието, в подкрепата за технологиите и иновациите. Разбира се, подкрепени от силни институции.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Цветанов: Не се разпознавам в разговорите между екссъдиите
Цветан Цветанов: Не се разпознавам в разговорите между екссъдиите
Студентите празнуват (ОБЗОР)
Студентите празнуват (ОБЗОР)