НОВИНИ

„Ройтерс“  гостува на Факултета по журналистика

Журналисти от бюрото на агенция „Ройтерс“ в София се срещнаха със студенти от Журналистическия факултет към Софийския университет. Кореспондентът Цветелия Цолова и фоторепортерът Стоян Ненов споделиха опита си и запознаха своите бъдещи колеги с професионалните стандарти на агенцията.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
19:45, 07.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Студентите от трети курс често общуват с практикуващи журналисти в рамките на предмет "Писане за информационна агенция". А според колегите от „Ройтерс“ най-важният урок е:

Цветелия Цолова - кореспондент на агенция "Райтерс": "Аз се надявам да сме помогнали и ние малко с нашият опит да създадем едни колеги, които ще следват принципите на безпристрастността и на доброто медийно поведение."

Стоян Ненов също сподели своя опит. Като фоторепортер на агенция „Ройтерс“ получава награда Пулицър, заедно с още 8 фотографи, отразяващи бежанската вълна към Европа. Той е заснел мигрант, който се опитва да се качи на влак в Гевгели, докато го преследва македонски полицай.

Стоян Ненов - фоторепортер на агенция "Ройтерс": "Уловен момент. Чисто технически пак, по някакъв начин, една добре изпълнена снимка."

Срещите между студенти и работещи журналисти от водещи медии ще продължат и през следващият семестър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оперен спектакъл на футболен стадион
Оперен спектакъл на футболен стадион
България и Полша ще си сътрудничат в охраната на границата ни
България и Полша ще си сътрудничат в охраната на границата ни