НОВИНИ

Ръст на българските туристи в Германия

Ръст на българските туристи, които посещават Германия през последните години отчитат от Туристическия борд на Германия. Само за миналата година са регистрирани близо 400 хиляди нощувки на българи, което е с 12% повече от средното ниво на посещаемост на наши туристи в Германия.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
15:52, 26.03.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Данните на туристическия борд сочат, че най-много българи пътуват в Германия с цел бизнес, следват пътуванията за почивка и събитиен туризъм.

Кристиян Салай - директор на туристическия борд на Германия за Източна Европа: Изключително сме доволни, че вече няколко поредни години тенденцията е за все по голяма посещаемост у нас на български граждани. Най-привлекателни са провинциите Бавария, Хесен и Баден-Вюртемберг.
Себастиан Клеве - ръководител отдел "Култура и преса", посолство на Германия: Тази година честваме 100-годишнината на школата Баухаус с много разнообразни събития и изложби в цялата страна. Затова очакваме да се увеличи броят на чуждестранните туристи,включително и на българските.

В същото време, германските туристи са на трето място у нас, след тези от Гърция и Румъния. За миналата година обаче има лек спад в техния брой с 2,3%. Първите организирани немски туристи за този сезон вече пристигнаха в морската ни столица Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КПКОНПИ ще проверява сделките на Артекс за последните 3-4 години
КПКОНПИ ще проверява сделките на "Артекс" за последните 3-4 години
НАП прави анализ на сделките на Артекс
НАП прави анализ на сделките на "Артекс"