НОВИНИ

Заплатите ще растат с около 10% догодина, прогнозират от КТ "Подкрепа" и АИКБ

Ръст с около 10 процента на заплатите в частния сектор очакват догодина президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов и председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 20.10.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриални капитал в България: Според нас заплатите ще раста със същото темпо и следващата година. Ние проведохме анкета сред членовете си. Над 70% казват, че ще се увеличават възнагражденията. 3-4% от допитаните казват, че ще ги намалят. Според нас процентът ще бъде близък до двуцифрено число - от порядъка между 8-11% ще продължат да растат заплатите.
Димитър Манолов, председател на КТ "Подкрепа": Нашите очаквания са същите на база на проучванията, които и ние правим.

От АИКБ и КТ "Подкрепят" не подкрепят намаляването на плащането на първите три дни болнични от 70 на 50%.

Димитър Манолов, председател на КТ "Подкрепа": Това няма да реши проблема с фалшивите болнични. Въпросът с фалшивите болнични няма да станат с финансови инструменти. Иска се организационни мерки. По друг начин няма да стане.
Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриални капитал в България: Ние не подкрепяме тази промяна. Нашето предложение е да се възстанови това, което беше преди кризата. Работодателите да плащат първите три дни и не 70%, а 80%, колкото са от 4-ия нататък. И НОИ да се вземе в ръце, ако няма достатъчно добра контролна система да я въведе.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Непреглътнати многоточия: спомени за писателя Николай Петев
"Непреглътнати многоточия": спомени за писателя Николай Петев
Село намери кандидати за лекар с обява в социалните мрежи
Село намери кандидати за лекар с обява в социалните мрежи