НОВИНИ

Ерик Рубин: Изтребителите, които България смята да купи, са съвсем нов модел

Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин присъства на откриването на реновираните площадки за игра на открито във варненските детски градини “Ален мак” и “Бриз”. Средствата са осигурени по Програмата за хуманитарна помощ към отдел „Военно сътрудничество" в Посолството на САЩ. Посланик Рубин коментира и въпрос, свързан с производството на бойните изтребители F-16, които българското правителство възнамерява да купи.

ерик рубин изтребителите българия смята купи съвсем нов модел
bnt avatar logo
от БНТ
15:10, 03.04.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин присъства на откриването на реновираните площадки за игра на открито във варненските детски градини “Ален мак” и “Бриз”. Там се обучават и деца със специални образователни потребности. Над 200 хиляди долара са вложени в обновяването на площадките. Средствата са осигурени по Програмата за хуманитарна помощ към отдел „Военно сътрудничество" в Посолството на САЩ.

Във Варна посланик Рубин коментира и въпрос, свързан с производството на бойните изтребители F-16, които България възнамерява да купи.

Негово Превъзходителство Ерик Рубин- посланик на САЩ в България: Ние сме оптимисти и имаме голяма надежда в това отношение. Причината, този самолет все още да не е произведен, е, че е съвсем нов модел. В момента се създава поточната линия за производството му. В крайна сметка решението ще бъде на България, но сме оптимисти.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сериозни щети по овощните насаждения в Пловдивско
Сериозни щети по овощните насаждения в Пловдивско
Христо Явашев - Кристо ще „опакова” Триумфалната арка в Париж
Христо Явашев - Кристо ще „опакова” Триумфалната арка в Париж