НОВИНИ

Румен Чолаков: НДСВ и Новото време ни подкрепят, но без кандидати в листата ни

Румен Чолаков, председател на Клуб "Милениум", ще е водач на евролиста, подкрепена от НДСВ и Новото време. Според него има голям недостиг на кандидати, за които да гласуват проевропейски настроените българи. Двете основни цели на клуб "Милениум" са задълбочаването на евроинтеграцията и управлението на страната от професионалисти.

bnt avatar logo
от БНТ
08:42, 27.03.2019
7229
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
"Ние започваме с едно предложение, което досега никога не е правено в българската политика", заяви Чолаков и обяви, че от клуб "Милениум" ще предложат на европейските избори листа от 17 кандидати, всички под 35 години, неучаствали в политиката досега.

Според Чолаков Европа е изправена пред едни от най-важните си избори, изтъквайки сблъсъка между неговото поколение, което той определя като "най-европейското в историята на човечеството", и силите на "дезинтеграция и национализъм". За него процесът около Брекзит е показал, че когато младите не участват, други поколения взимат решения вместо тях.

"Голямата разлика между това, което правим ние, и това, което е било тогава, е че в нашата листа няма да има месия. Ние не слагаме някой политик отпред и след това малко млади хора отзад, които да бъдат за цвят (...) Ние казваме, че цялата листа трябва да бъде нови лица"

Така Чолаков отговори на върпос за паралелите, които се правят между тях и предишни движения, асоциирани с НДСВ и Новото време - двете политически сили, които сега ги подкрепят. Чолаков каза, че НДСВ и Новото време са близки до техните разбирания.

Целият разговор с Румен Чолаков вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Тотев: Площад Централен в Пловдив трябва да е готов на 6 септември
Иван Тотев: Площад "Централен" в Пловдив трябва да е готов на 6 септември
Сирия иска заседание на Съвета за сигурност на ООН заради Голанските възвишения
Сирия иска заседание на Съвета за сигурност на ООН заради Голанските възвишения